Schrijftips voor ondernemers. Door: Amber Mitchell

Amber Mitchell (31) – omschrijft zichzelf als copywriter, copydokter en vertaler Engels-Nederlands met een mastertitel in de vertaalwetenschap (maar je mag ook language ninja zeggen). Ze schrijft teksten die zich uit hun keurslijf hebben gerukt en zijn gaan buitenspelen. Amber woont en werkt in Amsterdam, doet aan kopjes koffie drinken maar koestert in haar vrije tijd een voorliefde voor smerige energiedrankjes. Weet ze dat dat heel ongezond is? Ja, dat weet ze. Vandaag deelt ze een aantal schrijftips.

schrijftips

Schrijftips voor ondernemers

 

1. Ken jezelf 

Weet welke stijl bij je past en hou ‘m vast. Blijf oprecht, als dat wat je uitdraagt voor jou niet ‘echt’ voelt, kun je er bij voorbaat al vanuit gaan dat anderen het ook niet geloven. 

 

2. Ken je doelgroep 

Wat je klanten willen weten is net iets belangrijker dan wat jij aan ze wil vertellen. Blijf dat onthouden, als je met je webteksten en social posts aan de slag gaat. And don’t be afraid to kill your darlings… 

Zelfs als je vroeger tienen voor Nederlands haalde en van plan bent je teksten zelf te schrijven, kan het bovendien geen kwaad om de scherpe blik van een professional nog eens overheen te laten gaan. 

 

 3. Leer luisteren 

Om je doelgroep goed te leren kennen, moet je oprecht in ze geïnteresseerd zijn. Zenden is namelijk prima, maar heeft weinig effect als je niet weet hoe je moet luisteren. Echt. Het is een kunst. Als je niet goed leert luisteren, kom je er nooit achter wat klanten van je willen weten. Als je daar wel goed in wordt, krijg je bovendien een rijkdom aan verhalen in je schoot geworpen. Blijf nieuwsgierig, luister goed en je wordt vanzelf een storyteller. 

 

4. Schrijf alsof je het tegen je moeder (of je vader) hebt 

Dit geldt vooral als je doelgroep bestaat uit mensen die geen expert zijn binnen jouw vakgebied. Dat al die vaktechnische termen jou dagelijks om de oren vliegen, betekent nog niet dat je ze ook in je webtekst moet pleuren. Zorg ervoor dat jouw lezers direct begrijpen waarin jij gespecialiseerd bent en wat je aanbiedt. Als je dan ook nog de juiste tone of voice weet toe te passen, worden ze er bovendien net zo enthousiast van als je moeder (of je vader). 

 

 5. Ken je taal 

Correct schrijven is moeilijk en je spellingscontrole pikt lang niet alle foutjes eruit. Sterker nog, de automatische spellingcontrolefunctie van Google Documenten komt regelmatig op de proppen met foute suggesties. “Bedoelde je: redigeer ronde,” probeerde de spellingcontrole me laatst vriendelijk te helpen. Nee, lieve spellingcontrolefunctie van Google Documenten, ik bedoelde toch echt redigeerronde. Zónder spatie. Wantrouwen dus, die hap. •

 

Meer lezen van Amber? Klik dan hier.