fbpx
apps

9x onmisbare apps voor ondernemers

Vroeger was alles beter? Echt niet! Ondernemers zijn mobieler dan ooit. We kunnen overal werken met onze laptops of smartphones en er komen elke dag wel een aantal handige apps bij om ons werk een stuk makkelijker te maken. Benieuwd welke apps wij allemaal gebruiken voor The Social Brand? Hieronder delen we een aantal onmisbare apps voor ondernemers.

apps

 

Asana

Om alle taken en workflows binnen je bedrijf overzichtelijk bij te houden is Asana een absolute must. Deze app werkt perfect voor kleine teams en ondernemingen, omdat de app de projecten en taken van het hele team kan bijhouden. Zo weet je altijd waar je team mee bezig is en weet iedereen wat er gedaan moet worden. Asana is gratis te gebruiken tot 15 teamleden, voor grotere teams is er een betaalde versie beschikbaar.

Mailchimp

Nieuwsbrieven mogen misschien een oubollig imago hebben, maar onderschat dit middel niet! Nieuwsbrieven kunnen juist goed werken om extra omzet te behalen uit bestaande klanten of om de relatie met je klanten te versterken. Om onze maandelijkse nieuwsbrief te creëren en versturen gebruiken we Mailchimp. Deze applicatie maakt het makkelijk en leuk om een sterke nieuwsbrief te versturen in de stijl van jouw bedrijf. Ook handig: je kunt met de app gelijk al je statistieken bekijken.

Later

Als je Instagram gebruikt voor je onderneming, mag Later niet op jouw laptop of telefoon ontbreken. Met deze app kun je al jouw posts klaarzetten en automatisch inplannen. Wij vinden Later heel fijn werken omdat je met de preview-functie ook direct kunt bekijken hoe je feed eruit komt te zien na het plaatsen van jouw bericht(en). Zo kun je meteen in de gaten houden of je consequent blijft in je stijl en kleurgebruik. Handig!

WooCommerce

Een nieuwkomer op ons onmisbare apps-lijstje: WooCommerce. Deze applicatie is gekoppeld aan onze nieuwe WordPress website en zorgt ervoor dat de shop dag en nacht open is en mensen ons magazine kunnen bestellen. Als je de app ook op je telefoon installeert kun je waar je maar bent je orders bijhouden en bekijken.

Google Analytics

Geef maar toe: ook jij bekijkt het liefst de hele dag of je website of blog goed bezocht wordt. Niet zo gek, want inzicht in wat er allemaal gebeurt op je website, via welk kanaal mensen binnenkomen of welke artikelen goed gelezen worden is één van de belangrijkste informatie voor je onderneming. En dat is waar deze Google Analytics app om de hoek komt kijken. Wij vinden het super fijn om deze statistieken te kunnen bekijken, ook als we onderweg zijn.

Boekhoud-app

Als je nog geen boekhouder hebt, zorg er dan voor dat je voor een boekhoudprogramma kiest dat ook een app aanbiedt. Zo kun je altijd en overal je bonnetjes inscannen, je administratie bijhouden en je omzet bekijken. Wij zitten zelf bij Kees de Boekhouder, waar we altijd actueel overzicht hebben van onze administratie. Dat maakt dat saaie papierwerk toch een stukje leuker!

Linktree

Instagram is geweldig, maar het blijft lastig om een externe link te plaatsen in de app. Je kunt er namelijk maar één kwijt in je ‘bio’. Lastig kiezen als je meerdere externe links wilt plaatsen! Maar met Linktree hoef je niet te kiezen. Deze handige app koppel je aan je Instagram-account waarna je alle websites of social mediakanalen die je wilt delen kunt koppelen aan één link. Deze link plaats je dan in je bio, en wanneer jouw volgers op de link klikken kunnen ze zelf kiezen welke website, blog of kanaal ze willen bezoeken.

VSCO & Snapseed

Wil jij echt het verschil maken op Instagram? Dan zijn de VSCO en Snapseed apps voor jou onmisbaar. Het bewerken van je foto’s kan jouw Instagram feed een enorme boost geven. Beide apps hebben een tal aan mooie filters en daarnaast kun je jouw foto’s ook nog eens handmatig bewerken. Ook fijn: je hoeft geen pro te zijn om deze makkelijke apps te gebruiken.

OmmWriter

Voor het schrijven van blogs, artikelen en teksten voor je website is er niets fijner dan het hebben van een goeie focus. Wat ons heel erg helpt als we even geen inspiratie of concentratie hebben is de OmmWriter applicatie. Deze schrijf-app creëert voor jou de perfecte schrijf-omgeving door middel van verschillende achtergronden, kleuren en rustgevende geluiden. Die blog schrijven ging nog nooit zo soepel!

 

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy