fbpx
Linda van Laar

Linda van Laar over werken op projectbasis

Altijd al willen weten hoe het is om te werken op projectbasis? Wij vroegen het Linda van Laar (30), freelance project- & eventmanager voor onder andere LINDA.festival en IKEA.

Linda van Laar

 

Kun je in het kort uitleggen wat je precies doet?

“Als ik mijzelf een titel zou geven: ‘Freelance Project- en Event manager in media en reclame’. Maar, het werk dat ik doe plaatst zich niet makkelijk in een hokje; het is zo divers! Ik doe heel veel verschillende opdrachten, soms projecten van 2 weken maar ook van 6 maanden. Ook de inhoud van de projecten is verschillend. Van de productie van het LINDA.festival tot het ontwikkelen van een strategie van het wereldwijde IKEA-intranet of het verzorgen van branded content rondom en in TV-programma’s. Deze verschillen vind ik juist heel leuk. Op deze manier kan ik vanaf het eerste idee het concept ontwikkelen en creatief bezig zijn, maar kan ik mij ook bezighouden met de laatste en kleinste productionele details.”

Hoe vind je jouw klussen of hoe komen de opdrachtgevers meestal bij jou terecht?

“Eigenlijk allemaal via-via tot nu toe. Via vrienden, familie en voornamelijk oud-collega’s.”

 

Vind je het niet jammer dat het vaak om tijdelijke opdrachten gaat als freelancer?

“Als projectmanager werk ik vrijwel alleen op projectbasis; zodra het project is afgerond zit ’t werk erop. Zo wil ik mijn freelance-opdrachten ook het liefst indelen, namelijk het project vanaf het begin tot het einde begeleiden. Dit maakt het zowel voor mij als voor de opdrachtgever gemakkelijk en overzichtelijk. Omdat de projecten die ik doe veel events en campagnes zijn, is dit duidelijk omdat deze een harde deadline hebben.”
“Natuurlijk vind ik het soms jammer om afscheid te nemen van de nieuwe mensen die ik heb leren kennen, maar de diversiteit van mijn werk is ook erg fijn.”

 

Wat zou jouw droom-opdracht en wie zou jouw droom-klant/opdrachtgever zijn?

“Van het organiseren van events gaat mijn hart het hardst kloppen, dus het eerste waar ik aan denk is een event. Maar er zijn zoveel leuke events! De Vierdaagse, Rock Werchter, de trouwerij van Harry and Meghan, you name it. Ik heb niet per se een voorkeur voor een event, groot of klein.
Het liefst zou ik ooit nog eens een eigen event organiseren, een leuk en toegankelijk wijnfestival bijvoorbeeld. In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met wijn, vaak probeer ik nieuwe druiven of landen uit en ik ga graag op bezoek bij wijnhuizen. Het lijkt me leuk om deze hobby met een event te combineren.”

 

Je hebt een eigen website en een actief LinkedIn. Hoe belangrijk zijn deze platforms nog voor je als je al een groot netwerk en goede naam hebt?

“LinkedIn is heel belangrijk. Jouw connecties op LinkedIn kennen je vaak uit zakelijke sferen en hebben dus ervaren hoe je werkt en wie je bent, ze kennen je beter.
Via LinkedIn houd je al deze connecties up-to-date over waar je mee bezig bent of kun je ze in één keer laten weten dat je beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht. Ik merk dat je door dit soort updates toch top-of-mind bent bij deze connecties. Ze zullen als eerst aan jou denken als ze op dat moment of binnen een korte periode op zoek zijn naar een project manager.
Mijn website gebruik ik voornamelijk als portfolio, hier zijn case video’s te vinden en foto’s van events en projecten. Vooral mensen of bedrijven die ik via-via ken kan ik op deze manier gemakkelijk laten zien wat ik eerder gedaan heb en wat ik doe.”

 

Hoe zorg jij ervoor dat je CV en motivatiebrief professioneel, eigen en authentiek zijn?

“Sinds ik freelancer ben deel ik eerder mijn portfolio (website) dan mijn CV. Op mijn portfolio zijn case video’s te vinden zodat mijn ervaring meer tot de verbeelding spreekt.

In de begeleidende email geef ik altijd zoveel mogelijk voorbeelden. Het liefst spreek ik een potentiële opdrachtgever face-to-face. Op deze manier kunnen beide partijen aanvoelen of er een klik is of niet. Dat vind ik toch het belangrijkste.”

 

Waar zien we jou over 5 jaar?

“Over vijf jaar hoop ik nog steeds leuke events te organiseren, ik krijg hier voorlopig nog geen genoeg van.  Een droom van mij is mijn eigen boek schrijven (fictie). Misschien ligt hij tegen die tijd wel in de winkel!”

 

 Meer zien van Linda? Dat kan hier.

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy