fbpx
droombaan

Ginny Ramkisoen over het vinden van je droombaan

De perfecte baan vinden die precies past bij wie jij bent en wat jij wilt: Ginny Ramkisoen weet er alles van. De creatieve duizendpoot is niet alleen trotse eigenaresse van banenplatform Vacature Via Ginny, maar lanceerde vandaag ook haar eerste boek over het vinden van je droombaan. Wij spraken Ginny!

droombaan

 

Hoe kwam je op het idee voor Vacature Via Ginny?

“Ik zat een keer thuis op de bank en bedacht me dat het handig zou zijn als er een Facebookpagina was waar ik mijn vrienden op toffe vacatures uit mijn netwerk kon wijzen. Zodat de mensen in mijn omgeving makkelijk konden checken waar de nieuwste en hotste vacatures te vinden waren en zodat ik zelf niet meer hoefde te onthouden wie wat zocht. Bovendien was er nog geen carrièreplatform dat vacatures op social media deelde.”

 

Wat was joúw allereerste baantje?

“Mijn allereerste baantje was bij Kruidvat in Coevorden, waar ik als Weekendhulp met een nul-urencontract werkte. Een baan waar ik het ontzettend naar mijn zin had. Met leuke collega’s en heel prima werk als bijbaan.”

“Je moet bij het vinden van je droombaan vooral veel naar jezelf kijken en niet naar wat anderen doen.”

 

Je bent bezig met je eerste boek over het vinden van je droombaan. Kun je alvast één gouden tip met ons delen?

“Iedereen is uniek en heeft weer andere passies. Soms is het verleidelijk om te kijken naar wat een ander doet en heeft en kan je jezelf verliezen in de droom van een ander. Dan is het goed om weer even in de spiegel te kijken en bij jezelf te blijven.”

 

Op Vacature via Ginny kun je ook als freelancer terecht. Is dit de snelst groeiende markt of blijft het aantal vaste banen ook stijgen?

“In de randstad wordt het freelance bestaan steeds populairder. In mijn ogen vanwege de vrijheid om zelf te beslissen waar je werkt, met wie je werkt en hoe je werkt. Daarnaast kun je met freelancen meer verdienen dan wanneer je een vast salaris in loondienst hebt. Echter kun je ook een stuk minder verdienen, maar dat houdt het spannend en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. Vaste banen zijn ook weer volop te vinden, want de crisis is voorbij, bedrijven groeien weer en zijn op zoek naar de juiste mensen. Voor beide is wat te zeggen en je moet vooral kiezen wat het beste bij jou past.”

 

Denk je dat social media kan bijdragen aan het binnenslepen van een opdracht als freelancer of ondernemer?

“Absoluut! In positieve én negatieve zin. Je wilt natuurlijk niet met je dronken harses kotsend in een steeg op internet te vinden zijn als een potentiële nieuwe werkgever of opdrachtgever je Googled. Dus let een beetje op met wat je allemaal plaatst. Andersom kan social media je ook weer een megaboost geven als je het op de juiste manier inzet door bijvoorbeeld je werk of projecten te tonen.”

 

Wat is volgens jou een absolute don’t als je een opdracht of baan wilt binnenslepen?

“Liegen! Blijf altijd eerlijk, verkoop geen onwaarheden tijdens sollicitatiegesprekken en verzin geen successen. Dat soort dingen komen toch altijd wel aan het licht.”

 

Een succesvol banenplatform, een boek… what’s next?

“Over vijf jaar ben ik nog steeds een creatief op verschillende vlakken, weet ik nog steeds goed wat ik wil en ben ik nog steeds ondernemer met nieuwe, spannende businesses!”

droombaan

Nieuwsgierig geworden?
Het nieuwe boek van Ginny bestel je hier.

 

 

 

Beeld: Sanne Bakker 

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy