bedrijf

In je bedrijf werken vs. aan je bedrijf werken

Even een paar mailtjes wegwerken, daarna een strategie opzetten voor die nieuwe klant, een Skype call hier, een koffietje daar. Oh, nog even snel die social media posts inplannen want de dag is alweer voorbij… Herkenbaar? Veel ondernemers kennen het probleem: ze werken te veel in hun bedrijf, in plaats van eraan. Want waar haal je nu die tijd vandaan om strategieën te bedenken en je doelen in de gaten te houden? Wij delen een aantal tips.

bedrijf 

Maar eerst: welke taken vallen er eigenlijk onder ‘in’ of ‘aan’ je bedrijf werken? Want eerlijk is eerlijk, werken ‘aan’ je bedrijf klinkt een beetje vaag. Er zijn dan ook geen concrete regels voor. Maar je kunt jezelf wel altijd de vraag stellen: kom ik hiermee dichter bij mijn doel? En: gaat mijn bedrijf hiervan groeien?

Zo vallen het bedenken van strategieën voor social media en het bedenken van blog onderwerpen onder ‘aan’ je bedrijf werken. Het werken voor klanten, creëren van content en het schrijven van een blog valt onder ‘in’ je bedrijf werken.

 

Vergeet jij te vaak om aan je bedrijf te werken of vind je het moeilijk om de juiste balans te vinden? Hieronder vind je 3 tips die je hierbij kunnen helpen.

 

Tip #1: bekijk het grote plaatje

Neem af en toe eens tijd om naar het grote plaatje te kijken: wat waren ook alweer je doelen en hoe sta je er nu voor? Ga je die doelen behalen? En wat je heb je ervoor nodig om die doelen te behalen? Pak je notitieboek erbij en schets jouw droombedrijf en je ideale klanten. Verlies jouw strategie niet uit het oog en kijk hier regelmatig naar!

 

Tip #2: kies voor vaste tijdstippen

Pak je agenda erbij en blok een paar vaste tijdstippen in je agenda om aan je bedrijf te werken. Zet bijvoorbeeld elke eerste maandag van de maand een paar uurtjes vast om dit te doen. Neem op dit moment ook écht even afstand van je alledaagse taken en zet je mail en telefoon op stil zodat je die focus kunt houden.

 

Tip #3: start met het tellen van uren

Lukt het echt niet om tijd vrij te maken om aan je bedrijf te werken? Neem je werkuren dan eens onder de loep. Kom je erachter dat je écht geen tijd hebt om aan je bedrijf te werken, dan is het misschien handig om wat taken uit handen te geven of uit te besteden.

 

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen