Meet Eve: founder van The Goaldiggers Club

Na een aantal jaar voor verschillende magazines te hebben gewerkt, startte Eve Tomaszewski (31) in 2015 The Goaldiggers Club: een platform voor ondernemende vrouwen. Haar doel? Zoveel mogelijk vrouwen met elkaar in contact brengen en inspireren om hun carrière goals te behalen. Wij spraken Eve over ondernemen, events en social media.

goaldiggers 

Wie ben je, wat doe je en waar sta je voor?

“Ik ben Eve van The Goaldiggers Club en ik ben 31 jaar. Ik heb altijd al een passie gehad om vrouwen te helpen en samen te brengen. Ik geloof heel erg in de kracht van verhalen en dat wij ondernemers elkaar kunnen inspireren door onze verhalen met elkaar te delen en elkaar te supporten om je dromen achterna te gaan.

Met dat idee is 3 jaar geleden de The Goaldiggers Club ontstaan. We zijn begonnen met een blog (ik was altijd redacteur bij magazines, ik heb o.a. voor Elle en Grazia gewerkt) dus een blog was een voor de hand liggende keuze voor mij. Ik merkte al vrij snel dat een blog leuk was, maar dat de echte gesprekken en interactie tussen ondernemers veel meer opleverden. Met dat gegeven in ons achterhoofd zijn we The Goaldiggers Club Session’s gestart. Een hele dag gevuld met activiteiten om inspiratie op te doen en met andere vrouwelijke ondernemers te netwerken (denk aan masterclasses, keynote presentaties, panel discussies en een Q&A).

Twee maanden geleden hebben we ook The Goaldiggers Club Membership gelanceerd waarin we members nog meer exclusieve content kunnen geven, daarnaast zijn er met regelmaat meet-ups en een Facebook community waarin we elkaar dagelijks helpen.”

 

Wat wil je bereiken met The Goaldiggers Club?

“Ik wil dat elke vrouw voorzien wordt van het juiste netwerk en de juiste tips & tricks. Dat we als ambitieuze vrouwen onze goals kunnen bereiken en onze dromen kunnen volgen!”

 

Doe je alles nog zelf of werk je met een team samen?

“Het is niet mogelijk om alles in mijn eentje te doen. Om te kunnen groeien moet je bepaalde dingen uit handen geven. Ik geloof dan ook heel erg in samenwerken en elkaar versterken. Ik heb een team van mensen om mij heen die mij helpen om deze mooie missie waar te maken. Ik werk met vaste freelancers op het gebied van social media, eventmanaging en coaching. Coaches zijn zo belangrijk voor mij, niet alleen voor mijn ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van mijn bedrijf. Daarnaast begeleid ik ook nog een stagiaire bij mij op kantoor, zij helpt ook bij de organisatie en de groei van het platform.”

 

Je organiseert club session’s waar ondernemers samenkomen. Wat zijn in jouw ogen de vier belangrijkste elementen voor een goedlopend event?

  • “Allereerst: goede content. Je kan goede sprekers hebben, maar waar ik altijd op hamer is dat content wordt gedeeld – wat relevant is voor de mensen die in de zaal zitten. Tijdens de club session’s moeten sprekers ook relevante tips delen waar de goaldiggers wat aan hebben. Een succesverhaal is leuk, maar ik vind het nóg leuker als de sprekers delen hoe ze het hebben aangepakt.
  • Het moet niet alleen gericht zijn op de sprekers, maar het moet ook draaien om de goaldiggers in de zaal. Genoeg ruimte voor netwerken, vragen stellen en connecten met elkaar.
  • Netwerken moet leuk zijn. Vroeger was netwerken een beetje een grijze pakken wereld waarin we heel formeel met elkaar contact moesten leggen. Nu mag het leuk zijn, luchtig en op speelse manier. Serious business, maar op een informele en Instagrammable manier.
  • De wow-factor bezorgen. We zorgen bijvoorbeeld voor lekkere hapjes, een goodiebag etc.”

 

Hoe zet jij social media in voor je platforms en je events?

“Mensen vinden ons vooral via Instagram, dus social media is heel belangrijk om onze doelgroep te bereiken. Inspiratie staat centraal voor de content die we op social media delen. We zorgen ervoor dat we onze volgers kunnen inspireren door blogs te delen, maar delen ook leuke content van de club session’s bijvoorbeeld.

We werken met een social media strategie en we zetten ook social media advertenties in voor de promotie van de club session’s.

Hoe kies jij de sprekers van je club session’s?

“Ik kijk naar een goede mix. Sprekers uit verschillende takken, voor ieder wat wils. Ik kijk naar wat de sprekers kunnen bijdragen en daarnaast zijn het ook vaak allemaal vrouwen die mij persoonlijk heel erg inspireren. Soms zijn het vrouwen die ik op Instagram volg, of vrouwen die ik heb mogen leren kennen in de loop van mijn carrière.

In het begin kon ik wel eens onzeker zijn en denken: wie wil er nou spreken op mijn event? Wie komt er in godsnaam naartoe? Wie wilt dat nou? Die gedachten hebben we allemaal wel eens en zijn helemaal nergens voor nodig natuurlijk. Het is dan ook super leuk om te zien hoeveel ondernemende en inspirerende vrouwen hier wel gewoon voor open staan om anderen te inspireren. Dus een tip aan alle ondernemers: probeer het gewoon altijd en luister niet naar dat negatieve stemmetje in je hoofd.”

 

Wat is je mooiste ondernemers-les die met ons zou willen delen?

“Vergeet niet te relativeren. De dingen die jouw opvallen en jij niet goed genoeg vindt, vinden anderen misschien wel perfect. Tuurlijk moet je altijd kritisch blijven naar je werk, maar er zijn ook momenten wanneer je dit moet loslaten. Wees niet te streng voor jezelf! Ga er gewoon voor, want je kan zoveel meer bereiken dan je denkt. Laat de stemmetjes in je hoofd jou op een positieve manier inspireren en straf jezelf niet af als dingen niet gaan zoals je zou willen. Geniet van het proces en sta ook open om in het behalen van die goals soms andere afslagen te nemen. Dan kom je misschien ergens anders uit, maar dat is ook goed en misschien nog wel beter.”

Pssssst! We mogen een korting van 10% geven op de tickets voor The Goaldiggers Club Session op zondag 9 december. Gebruik kortingscode: THESOCIALBRANDXTHEGOALDIGGERSCLUB  Je scoort je ticket hier.

Meer weten over The Goaldiggers Club? Klik dan hier.

Gratis webinar: Een ijzersterke Social Journey

X