fbpx
in 2018

Terugblik: dit gebeurde er op social media in 2018

Eind december: hét moment om even stil te staan en terug te blikken op het afgelopen jaar. En dat was er niet zomaar eentje. 2018 was het jaar van de AVG, live video’s, chatbots en influencer marketing. Nee, social media stond niet stil! Wij blikken terug.

in 2018

AVG: vloek of zegen?

De invoer van de nieuwe privacywet zorgde voor heel wat ophef afgelopen voorjaar. Onze mailboxen stroomden vol met nieuwsbrieven over de AVG en er heerste veel onduidelijkheid onder ondernemers. Wij vroegen social media jurist Charlotte Meindersma naar onze rechten op gebied van fotografie en het delen van content.

Live video’s

De verwachting dat live video’s in 2018 booming zouden worden, is uitgekomen. Iedereen ging massaal aan Instagram Stories en het delen van korte, verticale video’s werd de nieuwe norm. Ook in 2019 gaan we dit nog veel terugzien. Voor ons nieuwste magazine, social mag. #3, interviewden we daarom Rhaida El Touny over de do’s en don’ts op Instagram Stories.

Chatbots

Ze zouden het helemaal gaan maken in 2018: chatbots. Wij interviewden daarom chatbot expert Robin Keijzer voor social mag. #2. Het leek de perfecte manier om één op één communicatie met je klanten te hebben, zeker als je een webshop hebt en je een extra service wilt bieden. Toch werd het nog geen écht doorslaand succes. Of dit in 2019 beter zal gaan? Wij verwachten van wel!

Influencer marketing

We kunnen wel zeggen dat 2018 het jaar was van de influencer marketing. Inmiddels weet iedereen wat influencers zijn en gaan bedrijven steeds meer investeren in passende samenwerkingen. Want we kiezen tegenwoordig niet zomaar een influencer, nee we kiezen bewust voor een micro-influencer of nano-influencer. Wij schreven er een blog over!

Benieuwd wat de social media trends worden in 2019? Je leest het hier.

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy