fbpx
Pinterest

Pinterest: meer dan alleen een plaatjes-platform

Dacht je dat Pinterest alleen handig is bij het inrichten van je nieuwe huis of om inspiratie op te doen voor een nieuwe garderobe, heb je het mis. Het plaatjes-platform is veel meer dan een online prikbord met stijlvolle beelden van jouw interesses. Pinterest is eigenlijk een hele handige zoekmachine die draait om het delen van content zodat je bedrijf beter vindbaar is. Pinterest kun je dus heel goed zakelijk inzetten. Hoog tijd om daar eens dieper op in te gaan!

Pinterest

Pinterest herontdekt

Zelfs als je Pinterest privé gebruikt heb je er vast nog nooit over nagedacht om het social media platform zakelijk in te zetten. Steeds meer bedrijven ontdekken Pinterest om hun producten te presenteren of promoten en klanten naar hun website te krijgen. En dat is niet zo gek, want wist je bijvoorbeeld dat 93% van de Pinterest gebruikers het platform gebruikt voor het plannen van een aankoop? Dat blijkt uit deze infographic van Branex. Dus als je op deze zoekmomenten van een gebruiker zichtbaar bent, heb je jouw potentiële klanten al in een vroeg stadium kunnen bereiken. Score!

Vergroot je vindbaarheid

Verkoop je geen product, maar wel een dienst? Ook dan kan Pinterest heel veel voor jouw bedrijf betekenen. Hoe? Door de link die aan een pin is gekoppeld. Elke pin linkt terug naar een desbetreffende productpagina van het product op de afbeelding. Als er een afbeelding van jouw website als pin op Pinterest staat, betekent dit dus extra verkeer naar je website.

3 tips voordat je begint:

#1 – Maak eerst een zakelijk account aan. Hiermee kun je ook je statistieken goed bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vaak je pins zijn bekeken en of je pins zijn bewaard.

#2 – Installeer op je website een ‘Pin it’-knop, waarmee jij en je bezoekers je content makkelijk kunnen delen op het platform.

#3 – Activeer de zogenaamde ‘rich-pin’ Dit zorgt ervoor dat er meer informatie wordt getoond onder een pin, zoals je bedrijfsnaam en je website.

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!