ALTER

Meet Selina: founder van ALTER

Als ondernemer weet je inmiddels dat personal branding heel veel kan doen voor je business. Maar ben je ook bewust van de kracht van kleding? Selina Martin helpt ondernemende vrouwen die zichtbaar willen groeien, aan de hand van styling. Dit doet ze met haar style consultancy ALTER. Wij vroegen haar hoe ze precies te werk gaat.

ALTER

Wat is ALTER voor bedrijf?

“ALTER is dé style consultancy voor leading women in business die zichtbaar willen groeien. Zichtbaar groeien gaat om veel meer dan snel even een felgekleurd jasje aantrekken om daarmee je zichtbaarheid te vergroten. Ik help ondernemende vrouwen met het co-creëren van een persoonlijke stijl die volledig in lijn ligt met haar toekomstige zelf en persoonlijke missie. Kleding is daarin hét communicatiemiddel om jouw woorden en daden te onderstrepen.”

Ik help ondernemende vrouwen bij hun zichtbare groei door het creëren van een persoonlijke stijl die haar persoonlijke missie tot leven brengt. Kleding is daarin hét communicatiemiddel om haar woorden en daden te onderstrepen.”

Waarom ben je ALTER begonnen?

“Ik raakte gedemotiveerd in mijn huidige baan in het onderwijs. Er was te weinig ruimte voor creativiteit en groei. Ik ben destijds opnieuw gaan nadenken over wat ik nog meer zou kunnen doen met alles wat er in mijn rugzak zat. Zo kwam ik op het idee om mijn coaching vaardigheden te gaan samenvoegen met mijn voorliefde voor personal styling & branding. Ik volgde een opleiding, schreef me in bij de KvK en zo is ALTER geboren. 

Mijn idee was om via ALTER vrouwen te helpen zich sterk te voelen. In de basis is daar weinig aan veranderd, maar in de praktijk heeft ALTER als bedrijf ook al veel groei doorgemaakt. In januari 2014 begon ik als personal shopping & styling service. Nu is ALTER een volwaardige style consultancy incl. high end 1-op-1 trajecten waarin coaching, styling, branding en de kracht van kleding centraal staat.”

Wat is jouw ondernemersmissie?

“Met mijn trajecten, en in de toekomst een eigen televisie programma, wil ik groei, helderheid, inspiratie, inzicht & kracht brengen bij vrouwen over de hele wereld.”

Hoe kan zichtbare groei voor succes zorgen (of zoals jij zegt: ons naar the next level brengen)?

“Hahaha, ja next level is inderdaad een term die we tegenwoordig veel voorbij zien komen. Iedereen is bezig met masterminds, deep dives, (money) mindset en next level gaan. Maar waar dit voor velen gelijk staat aan keihard werken en quotes als ‘work hard, play hard’ heeft het voor mij vooral te maken met een volgende stap in je persoonlijke groei. Ik geloof namelijk dat wanneer je investeert in je persoonlijke groei dit ook direct bijdraagt aan je business/carrière groei. Die twee zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

Wanneer je die innerlijke stappen zet kom je bijna als vanzelf op het punt dat je garderobe je niet meer past. De kleding in je kast laat niet langer zien wie jij nu bent en/of waar jij naar onderweg bent. Frustrerend maar ook leuk, want dit is het moment dat jij je identiteit opnieuw mag gaan vormgeven! Je uiterlijk kloppend maken met je innerlijk. Zo vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar daarmee wordt deze ook geloofwaardig, authentiek en dus écht aantrekkelijk. The law of attraction zit dus niet alleen verstopt in de juiste mindset en het vertrouwen op het universum, maar zeker ook in je uitstraling & charisma.”

Wat voor rol speelt social media bij de zichtbaarheid van vrouwelijke ondernemers?

“Ja jeetje, tegenwoordig is social media zo belangrijk geworden! Het is de plek waar je jezelf en je bedrijf vrijwel kosteloos kunt presenteren. Personal branding was ook nog niet eerder zo’n groot onderdeel van je business. Branding, marketing en PR zijn eigenlijk met elkaar versmolten dankzij de komst van social media. 

Zichtbaarheid heeft voor mij als uiteindelijk doel om je soul purpose op grootse wijze te verwezenlijken en social media kanalen lenen zich daar perfect voor. Het lastige is alleen dat je op platforms als Facebook en Instagram natuurlijk ook ontdekt dat er nog 100 anderen zijn die nagenoeg precies hetzelfde doen als jij. Wat daarin jouw voordeel is? Er is maar één jij! Tja, zo simpel is het. Jij bent uniek doordat jij jij bent. Mensen kiezen niet langer alleen voor een bepaalde service of product. Ze kiezen voor een persoon(lijkheid). Via social media kun je laten zien wie jij bent en waar je voor staat, als je dit op de juiste manier doet trek je zo jou ideale klant aan.”

Waar kijk jij naar als je vrouwelijke ondernemers helpt? Hoe ga je te werk?

“Ik hanteer een holistische benadering – wat zoveel wil zeggen als dat er vanuit het geheel wordt gekeken en gehandeld. Ik werk dus van binnen naar buiten. We definiëren wie jij bent als persoon, waar je naar onderweg bent en fuseren dit met wat je wilt (uit)dragen. Ik werk daarin exclusief in 1-op-1 trajecten. Hoe die trajecten er precies uitzien verschilt per aanvraag, want ik werk graag op maat en afgestemd op de persoon en haar specifieke hulpvraag. Maar neem bijvoorbeeld het Zichtbaar Groeien Traject, dat is opgebouwd uit 10 weken waarin we onder andere aan de slag gaan met het concreet maken van je uitstralingswens, we kijken vooruit dmv visualisatie en maken een visionboard, je ontvangt wekelijkse personal growth, styling en/of branding challenges, een closet clean-up a la Marie Kondo en natuurlijk een personal shopping sessie om je garderobe aan te vullen met de juiste items.”

Welke gouden tip zou je vrouwelijke ondernemers willen meegeven op het vlak van branding en styling?

“Definieer wie je bent en vertaal dit door naar een authentieke beeldtaal & (huis)stijl. Branding is niet alleen je logo. Branding is eigenlijk alles. Het is je totale merkverhaal. Het is zichtbaar en voelbaar in je brandkleuren, je gekozen fonts, de layout van je website, je (profiel)foto’s, je feed op je social media kanalen en natuurlijk je persoonlijke (kleding)stijl. Jij bent je bedrijf, maar toch ook weer niet, want jij bent natuurlijk ook nog gewoon jezelf buiten je business om. Haha, ben ik nog te volgen? ;-)”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik haal bovenal inspiratie uit de vrouwen waar ik mee werk. Hun groei geeft mij die spark of joy om ook zelf altijd vooruit te willen blijven gaan. Groei is mijn number one motivator!

Je hebt al veel ondernemende vrouwen mogen helpen. Wat gaan we van jou horen het komende jaar?

“Jeetje ja, ik schreef er onlangs ook al een post over op Instagram. Doorgroeien & oogsten zijn mijn woorden voor 2019. Ik wil graag zichtbaarder worden in de media en de eerste stappen zetten naar het verwezenlijken van mijn grootste ondernemersdroom, het produceren en presenteren van mijn eigen televisie programma. De eerste contacten zijn al gelegd, #exciting.”

Beeld: Neeltje de Vries Photography

Manon van Vliet
Manon is mede-eigenaar van The Social Brand en helpt bedrijven online zichtbaar worden én blijven.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy