Stay educated! 4 tips om te blijven ontwikkelen als ondernemer

Wil je groeien met je onderneming, dan moet je als ondernemer blijven leren en ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? En hoe doe je dat zonder kostbare tijd te verliezen? Met deze handige tips lukt het!

#1 Inplannen is winnen

Blok een deel van de dag in je agenda om te blijven leren en ontwikkelen. Dit kun je bijvoorbeeld elke maand één keer doen op een vaste dag. Zo weet je steeds dat deze dag eraan komt en kun je je erop instellen door werk voor klanten alvast af te maken en geen afspraken in te plannen op deze dag.

Extra tip: zet je e-mail en telefoon deze dag op stil. Zo kun je niet steeds afgeleid worden door inkomende appjes of mailtjes.

#2 Meet-ups

Zoek andere ondernemers op! Ga naar leuke events, workshops, ondernemersbijeenkomsten, netwerk-borrels, seminars of andere meet-ups waar gelijkgestemden te vinden zijn. Hier word je vaak ge-update over de laatste ontwikkelingen in jouw branche en kun je veel van elkaar leren. Wedden dat jij na zo’n meet-up weer helemaal energiek en vol nieuwe ideeën bent?

Extra tip: weet je niet waar je deze events kunt vinden? Neem eens een kijkje op de websites van Pakhuis de Zwijger, Spaces of Frankwatching. Of kom naar ons event op vrijdag 12 april! 😉

#3 Power to the podcast

Ben jij niet zo’n lezer of heb je een hekel aan leren? Dan is een podcast een goede manier om je kennis een beetje bij te spijkeren. Het leuke hiervan is dat je dit overal en altijd kunt doen. Zit je op de fiets of in de auto naar een afspraak? Podcast aan. Loop je ’s avonds een rondje door het park? Podcast aan. Kun je niet slapen? Ook dan kun je een podcast luisteren! Deze manier van ontwikkelen voelt niet echt als ‘leren’ en doe je vaak veel sneller dan dat je er een boek bij pakt.

Extra tip: Storytel is ook een goed idee als je niet zo van lezen houdt. Met deze app kun je voor nog geen tien euro per maand onbeperkt boeken luisteren.

#4 Volg blogs of webinars

Misschien wel de leukste van allemaal: leer van andere ondernemers! Er zijn zo ontzettend veel ondernemers die hun kennis delen via een wekelijkse blog of gratis webinar. Schrijf je in voor een blog-update per mail, doe een keer mee aan een webinar van iemand die jou inspireert of volg een online training. Dit is super waardevol en hiermee steun je ook nog eens andere ondernemers.

Extra tip: wij geven vanaf deze week ook maandelijks webinars over social media, branding en ondernemerschap. Check onze website voor de volgende datum!

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Doe mee met de 5 daagse bootcamp: The Social Workout

X