Manon

7 vragen aan Manon (binnenkort partner The Social Brand)

Volgende week is het zover: dan is Manon officieel ‘co-owner’ van The Social Brand. Spannend! Maar ook super leuk. Manon was altijd nog een beetje op de achtergrond omdat ze maar een aantal dagen voor The Social Brand werkte, daarom leek het mij (Anouk) leuk om Manon te interviewen. Normaal doet Manon zelf de interviews, maar vandaag zijn de rollen omgedraaid!

Kun je jezelf voorstellen in één zin?

“Ik ben Manon, 26 jaar en woon in hartje Amsterdam samen met mijn vriend Mark en (yay, over 2 weken) kitten Lola.”

Waar word je super blij van?

“ZON! Maar ook de energie die ik krijg van een HIIT training, de geur van verse koffie, mooie interieurs en de vrijheid die je voelt op de eerste dag van een vakantie.”

Je bent binnenkort partner van The Social Brand. Wat ga jij The Social Brand brengen wat er nog niet (of weinig) was?

“Structuur! Haha, nee geintje. Of toch wel een beetje. Want het werken in systemen zorgt nou eenmaal voor veel minder chaos in je hoofd. En die chaos, die ervaren we nu af en toe wel een beetje omdat we nog niet fulltime samenwerken. In de startfase van onze samenwerking zal ik me dan ook veel focussen op het brengen van rust, structuur en systemen die voor ons beide werken zodat we een frisse start hebben en als bedrijf verder kunnen gaan groeien.

We hebben nu al heel veel toffe plannen voor de toekomst van The Social Brand, dus ik hoop dat we zo snel mogelijk alles op rolletjes hebben om daaraan te kunnen beginnen. Let’s go!”


Wat vind jij het moeilijkste aan ondernemen?

“Soms vind ik het lastig om mezelf niet voorbij te rennen. Als we dan weer een mooi idee hebben bedacht, wil ik er in al m’n enthousiasme gelijk mee beginnen terwijl er nog 100 andere taken op me liggen te wachten. Dan moet ik echt even tegen mezelf zeggen: slow down, alles komt op z’n tijd!”


Welke soort content vind je het leukst om te schrijven? En waarom?

“Blogs staan wel aardig hoog op mijn favorieten-lijstje. Waarom? Omdat ik er zelf ook heel veel van leer! Eerst doe ik altijd een mini-onderzoekje naar het onderwerp om de laatste ontwikkelingen mee te kunnen nemen. Daardoor ben ik zelf ook meteen weer up-to-date. Het schrijven voor ons magazine komt op de tweede plek. Want hoe leuk is het om je teksten terug te zien in een geprint blad?”


Wie moeten we volgens jou volgen op social media?

@celinecharlotte voor ondernemers-tips
@elledecoration_nl voor de mooiste interieurs
@thebestsocialmedianl voor fun & leuke inhakers

Je werkt nu een tijdje voor The Social Brand. Wat is je mooiste ervaring so far?

“Een mooi moment was toen onze nieuwe dienst ‘social mail’ live ging. Het is dan zo leuk om te zien dat wildvreemden aan de slag gaan met jouw dienst en jouw adviezen. En als je daarna dan berichtjes krijgt dat ze er zo veel aan hebben gehad is dat echt het mooiste wat je voor al je werk terug kunt krijgen.”

Dan nog een paar dilemma’s:

Je mag max 2 keer per week sporten OF je mag max 2 keer per week bananenbrood eten (FYI Manon sport veel en ze eet all day every day bananenbrood #fitgirl )
“Oeeei, dan toch maar 2 keer per week bananenbrood.” 

Vanavond eten we: pizza OF pompoen quiche
“PIZZA! Daar kun je me echt voor wakker maken. (#nietzofitgirl)”

Er is een deadline.. 07.00 uur beginnen? Of uurtje overwerken?
“07.00 beginnen. Ik ben toch echt veel productiever in de ochtend!”

Post-its OF Asana?
“Asana. Hoewel ik ook fan ben van old-school schrijven (ik heb zelfs een ‘echte’ papieren agenda), is dit systeem toch wel echt een must als je ondernemer bent.”

In een musical ben je de boom OF je hebt de hoofdrol?
“Mag het ook een struikje zijn? Als er iets is dat ik echt niet graag doe, is het wel op een podium staan. Ik heb heel veel respect voor alle podiumbeesten die dat geweldig vinden, en dus (@Anouk) ook voor jou! Spreken op een event laat ik graag aan jou over ;)”

Boek OF Netflix?
“Een boek in de zomer en Netflix in de winter.”

Een lieve kitten OF een gloednieuwe designer bank?
“Ahh, dat is als kiezen tussen vader of moeder. Hmm, toch een lieve kitten.”

Vers van de pers: social mag.#6

X