Offline netwerken: zo doe je dat

Offline netwerken: we weten allemaal dat het goed is, maar toch doen we het liever niet. Het blijft natuurlijk ook een beetje spannend. Hoe je die volgende netwerkborrel toch gaat rocken? Wij delen een aantal handige tips. En ja die wil je lezen, want netwerken werkt!

Offline netwerken

#1 Ga op je doel af

Vind je het lastig om contact te leggen met vreemde mensen? Stel voordat je naar een netwerk-event gaat dan een of meerdere doelen. Op deze manier weet je van te voren al waar je het over wilt hebben en kun je met meer focus dat gesprek in gaan. Wat dan zo’n doel is? Denk bijvoorbeeld aan: je bedrijf onder de aandacht brengen, of: met minstens 3 mensen uit jouw branche een connectie maken.

#2 Don’t be ‘fashionably late’

Op tijd zijn is niet alleen ideaal om het beste plekje te pakken, maar ook omdat je zo een tijdje in de ruimte bent met minder mensen. Dan knoop je toch sneller een gesprek aan met andere mensen. Als je te laat bij het event aanschuift heb je kans dat veel mensen al in groepjes met elkaar in gesprek zijn. Het is veel lastiger om je daar bij te voegen!

#3 Luister actief

Hoe vaak overkomt het jou wel niet dat je je voorstelt aan iemand, maar eigenlijk helemaal niet naar zijn/haar naam hebt geluisterd. Super onhandig tijdens een netwerkborrel. De truc? Herhaal de naam van degene die je ontmoet. Zo heb je ook minder kans dat zij jouw naam vergeten.

#4 Kom uit je comfortzone

Blijf niet te lang hangen bij de mensen die je al kent, die kun je altijd nog spreken. Je bent op het netwerk-event om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen! Dit kan de eerste keer een beetje spannend zijn, maar geloof ons: hoe vaker je die netwerkborrels meepakt, hoe makkelijker het wordt.

#5 Neem je visitekaartjes mee

Misschien een open deur, maar dit overkomt ons ook nog heel vaak. Nét op het moment dat iemand je kaartje vraagt ben je ze vergeten.. stom! Gaat jou vanaf nu nooit meer overkomen. Dit is trouwens ook weer een leuk doel (zie tip 1), zo kun je de uitdaging met jezelf aangaan om minstens 6 visitekaartjes uit te delen op een avond.

Dus, wat ga jij aankomende maand doen? Juist: toch naar die netwerkborrel!

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Gratis webinar: Een ijzersterke Social Journey

X