fbpx
Women Entrepreneur College

In gesprek met Milou van Women Entrepreneur College

Volgende week woensdagavond 24 april spreekt Anouk tijdens het Women Entrepreneur College in Amsterdam. Deze avond staat helemaal in het teken van het delen van kennis en inspiratie, voor en door vrouwen. Wij spraken Milou Knierim, oprichter van het Women Entrepreneur College.

Women Entrepreneur College

Wat wil je bereiken met Women Entrepreneur College?

“Jonge vrouwen die willen starten of net zijn begonnen met ondernemen helpen door het delen van kennis, netwerk en inspiratie en zo vrouwelijk ondernemer- en leiderschap stimuleren en bijdragen aan een toekomst waarin meer jonge vrouwen zelfstandig en onafhankelijk zijn en hun dromen achterna durven te gaan.”

Wat is het onderscheidende vermogen van Women Entrepreneur College ten opzichte van andere collectieven die vrouwelijke ondernemers samenbrengen?

“Women Entrepreneur College richt zich op jonge, ondernemende vrouwen (18-30 jaar) die willen starten met ondernemen of net zijn begonnen met ondernemen. Het is erg toegankelijk. Veel andere netwerken zijn opgericht op vrouwen die al wat langer bezig zijn met ondernemen.”

Wat is het meest voorkomende probleem waar vrouwelijke ondernemers volgens jou tegenaanlopen?

“Gebrek aan kennis, netwerk en de motivatie en inspiratie om door te zetten. Als startend ondernemer weet je natuurlijk wat over je vakgebied maar nog lang niet alles over financiën, juridische zaken, marketing en alle andere zaken de bij ondernemen komen kijken. Daarnaast hebben veel ondernemers een mooi product of dienst, maar kunnen zij hun klanten niet bereiken, daar is een netwerk erg belangrijk voor. Ondernemen kan zwaar zijn, en dan moet je doorzetten. Daarom bieden wij online en offline motivatie en inspiratie, voornamelijk door het delen van de verhalen van andere jonge, vrouwelijke ondernemers, om zo jonge vrouwen te stimuleren om toch door te gaan met ondernemen. Dit zijn dan ook precies de dingen waar wij ons op richten met Women Entrepreneur College.”

Hoe zorg jij voor de online zichtbaarheid van Women Entrepreneur College? Wat is het verdienmodel? En hoe ga je dit komende periode uitbreiden?

“Qua online zichtbaarheid focussen wij ons voornamelijk op Instagram, Facebook en onze blog. Door het delen van unieke content die relevant en interessant is voor onze doelgroep en duidelijk te laten zien waar we voor staan, groeit ons bereik organisch.

Ons verdienmodel is het delen van kennis en netwerk met jonge, ondernemende vrouwen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld trainingen, workshops en coachingstrajecten bij ons volgen, lid worden van ons netwerk en inspiratie opdoen tijdens onze events. Daarnaast adviseren we bedrijven over de doelgroep jonge, ondernemende vrouwen en organiseren we voor bedrijven evenementen die de doelgroep jonge, ondernemende vrouwen aantrekt.”

Wat zijn inspirerende accounts die we volgens jou moeten volgen?

“Ik ben fan van Mister Mindset Michael Pilarczyk (@mistermindset), hij inspireert mensen om hun dromen te volgen door het aanpassen van hun mindset. Hij heeft ook de internationale bestseller ‘Think and Grow Rich’ (aanrader!) vertaald en naar Nederland gehaald. Ik word altijd erg gemotiveerd door zijn posts.

Een andere ondernemer die ik ook erg inspirerend vind is Emily Weiss (@emilywweiss), de oprichter van beautymerk Glossier. Ze deelt op een humoristische en toegankelijke manier alle ins en outs over haar miljoenenbedrijf Glossier op haar Instagram account.”

Waarom moeten alle vrouwelijke ondernemers die dit lezen naar een event van Women Entrepreneur College?

“Als je op zoek bent naar inspiratie, motivatie, nieuwe kennis of je netwerk wilt uitbreiden als startend ondernemer dan zou ik zeker langs komen op een van deze events!

Op 24 april vindt het derde Women Entpreneur College plaats, een inspirerend college waar jonge, vrouwelijke ondernemers hun verhaal en lessen delen zodat de bezoekers met nieuwe inspiratie, motivatie en kennis naar huis gaan. Daarnaast kun je hier de leden van ons netwerk ontmoeten en connecten.

Ook organiseren we een Pitch Event op 3 juni, waar jonge, vrouwelijke ondernemers en hun bedrijf in de spotlight worden gezet. Tijdens het event lanceren ze een crowdfunding campagne en pitchen hun idee of concept voor een live publiek vol potentiële funders, zodat ze financiering kunnen ophalen om hun droom waar te maken.”

Hoe ziet jouw ondernemerstoekomst eruit?

“Ik wil zoveel mogelijk jonge vrouwen helpen bij het waarmaken van hun dromen en het starten of laten groeien van hun onderneming, zodat er steeds meer onafhankelijk zelfstandige vrouwen komen die écht doen wat ze leuk vinden en daar hun geld mee kunnen verdienen. Dit kan op zoveel verschillende manieren en dat is het leuke aan ondernemen. Dus hoe die toekomst zich gaat ontwikkelen dat zien we vanzelf, er zijn plannen genoeg in ieder geval!”

Anouk spreekt aanstaande woensdagavond 24 april tijdens het event van Women Entrepreneur College. Ben jij erbij? Je kunt tickets kopen via deze link.

Meer weten over Women Entrepreneur College? Je checkt het hier.

Download gratis The Social Checklist

Hét stappenplan voor meer engagement op Instagram.

Binnen een paar minuten ontvang je de checklist in je inbox!