Picture perfect Instagram-feed volgens Stefanie

Dé tips voor een mooie en energieke Instagram-feed

Stefanie Brinkman is hotspot blogger en heeft een Instagram-feed waar je U tegen zegt. Stefanie is freelance fotograaf en gaat haar creatieve droom achterna door mooie foto’s en blogs van de tofste plekjes over de hele wereld te delen. Ze onderscheidt zich door unieke foto’s te delen die echt een ervaring laten zien.

Instagram-feed

Stefanie’s 3 belangrijkste elementen voor een geslaagde foto voor social media:
1.
Daglicht
2. Scherpte op voorgrond
3. Inspirerende foto’s

Hoe creëer je de juiste balans in je feed?

“Wissel foto’s van jezelf of je werknemers af met foto’s van een mooi landschap, lekker eten of een bijzondere werkplek. Ga nooit voor een feed met alleen maar producten. Mensen willen mensen zien!”

Wat is een goede caption die je beeld versterkt?

“Stel vragen in je caption of gebruik humor voor meer interactie. Zorg wel dat de tekst goed aansluit bij je foto. Bij een food-foto gebruik ik wel eens: ‘Met wie zou jij hier willen zitten?’”

Wat spreekt je aan in een mooie feed?

“Een lichte en heldere feed inspireert mij. Donker beeld komt soms te zwaar of negatief over.”

Hoe zorg je voor een lichte feed?

“Zorg voor een goede lens en goed daglicht maar kijk uit met zonlicht, dat maakt het licht al gauw te hard. Ga opzoek naar het Golden Hour.

Verwijder je wel eens foto’s achteraf waar je dan toch niet tevreden over bent?

“Nee, maar je moet wel echt streng zijn voor jezelf en je feed. Laatst had ik een hele mooie foto gemaakt waar ik heel trots op was, maar deze paste qua kleur en balans totaal niet in mijn feed. Daarom heb ik de foto uiteindelijk niet geplaatst.”

Hoe creëer je eenheid in je feed?

“Gebruik altijd maar één filter en zorg dat er kleine kleurelementen terugkomen in je foto’s. VSCO is een fijne app om je filter toe te passen op meerdere foto’s. Daarnaast gebruik ik zelf ook de UNUM app om te kijken of de nieuwe foto’s ook goed passen bij de rest van mijn feed. Zo kun je van te voren precies zien hoe het eruit komt te zien.”

Wat is de perfecte locatie of omgeving voor een foto?

“Zorg altijd voor goed licht. Het liefst daglicht. Licht van een lamp is vaak gelig en niet mooi. Zet daarom de lampen in de ruimte altijd uit. Maar dat niet alleen, zorg ook dat je omgeving netjes is. Prullenbakken, rommel of stopcontacten op de achtergrond zijn echt not done.”

Foto’s van jezelf

“Deel je foto’s van jezelf? Of laat je foto’s maken door een fotograaf? Zorg er dan voor dat dezelfde outfit niet achter elkaar wordt gepost. Neem tijdens shoots ook altijd meerdere kledingsetjes mee!”

Unieke content

“Deel de content van je feed niet ook nog eens in je Instagram Story – en andersom. Deel bij- voorbeeld in je feed de echte foto en in je Instagram Story de ‘making of’.”

Wie inspireert jou met zijn/haar Instagram feed?

“De feed van Kae Sutherland (@kaesutherland) maakt mij vrolijk omdat zij ervoor kiest geen zwarte kleuren te gebruiken. Daarnaast word ik blij van de feed van Esmee Huiden (@Esmeehuiden) omdat haar foto’s zo lekker clean zijn.”

Wil je een goed voorbeeld van een mooie Instagram- feed? Volg Stefanie: @francesstefanie

Gratis webinar: Een ijzersterke Social Journey

X