online programma

We did it! Ons online programma is af

Een tijdje geleden begon er bij ons iets te knagen. We waren niet meer happy met de diensten die we toen leverden en besloten eens met een kritische blik naar ons eigen aanbod te kijken. De hele boel ging op de schop. Nu, een half jaar later, is The Social Brand Academy een feit. We staan 100% achter ons nieuwe aanbod en zijn helemaal ready om alle ondernemers, startups en kleine bedrijven te mogen inspireren en adviseren met ons nieuwe online programma. Benieuwd waarom we die stap namen? Je leest het hier.

online programma

Bye bye beheer

Bijna twee jaar lang beheerden we heel wat social media kanalen voor verschillende klanten. Hiermee hebben we heel veel ondernemers, startups en kleine bedrijven geholpen. Er kwamen steeds meer accounts bij en alles liep lekker door. Tot het moment kwam dat er iets begon te knagen. We merkten dat je social media toch echt een stuk beter voor je kan laten werken als je het als bedrijf of ondernemer zélf doet. Wij kunnen niet in de huid kruipen van de ondernemer en we zijn niet elke dag aanwezig op de (virtuele) werkvloer van het bedrijf. Mensen willen zien wie er achter het bedrijf zit. Ze willen een kijkje in de keuken, een uniek verhaal en de passie van de ondernemer horen en voelen. Die authenticiteit overbrengen kan alleen jij zelf. Een social media bureau kan dat niet voor jou doen. Wél kan dat social media bureau jou adviseren en ondersteunen over het inzetten van social media. En dat is dan ook precies wat wij besloten te gaan doen.

Daarom adviseren en inspireren wij ondernemers en kleine bedrijven nu om zélf social media op een leuke en slimme manier in te zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de beste manier is. Ook al hebben we daar zelfs ons hele aanbod voor op de schop moeten gooien. We willen namelijk altijd kwaliteit leveren. En als er dan veranderingen plaatsvinden binnen jouw markt moet je daar als bedrijf gewoon op inspelen. Als je niet meer achter je aanbod staat zal het je ook alleen maar heel veel energie gaan kosten in plaats van opleveren. Je moet 100% achter je eigen aanbod staan en datgene waar jij het beste in bent op de juiste manier inzetten.

Succesformule

We hebben eigenlijk al vrij snel na de beslissing om te stoppen met social media beheer bedacht om de succesformule die we altijd voor onze klanten gebruikten beschikbaar te stellen voor iedereen. Want waarom zouden we die formule achter ons laten als we ‘m gewoon hebben klaarliggen en er heel veel ondernemers en kleine bedrijven mee kunnen helpen? We besloten van onze formule een online programma te maken: ‘Een sterk merk met social branding’. 

De formule waar we het over hebben is eigenlijk een uitgebreid stappenplan die je doorloopt vóórdat je begint met posten. Denk hierbij aan het maken van een sterke social media strategie, het neerzetten van een contentstrategie, het creëren van content, het inrichten en branden van je social media kanalen en het implementeren van al deze stappen om je social media werkzaamheden soepel en georganiseerd te laten verlopen. Deze formule hebben we in verschillende modules opgedeeld zodat je het stappenplan echt per onderdeel doorloopt en ook per onderdeel opdrachten maakt. Hieraan hebben we nog een bonusmodule toegevoegd met ‘social hacks’ waarin je steeds handige trucs, tips, trends en tools ontdekt. Deze module wordt elke maand aangevuld dus je raakt nooit uitgeleerd met het online programma. 

Je leest er hier meer over.

Online & Offline

Iets dat we absoluut niet uit ons aanbod hebben gehaald, is de combinatie tussen online en offline. Dit vinden we heel belangrijk en blijven we doortrekken in ons hele aanbod. Offline en online kunnen elkaar namelijk heel erg versterken. Van onze magazines (social mag.) over social media, ondernemerschap & branding tot het online programma: elk product en elke dienst die we aanbieden krijgt ook een offline of tastbaar aspect.

Je kunt in ons online programma dus niet alleen maar leren vanuit de online leeromgeving, maar krijgt ook een ‘tastbare toolkit’ van ons op je deurmat. Deze tastbare toolkit bestaat uit:

  • Een A2-formaat content kalender waarin je 2 jaar lang al je content kunt inplannen
  • Een hand-out met alle modules en de daarbij horende opdrachten (want hoe fijn is het om lekker mee te kunnen schrijven terwijl je leert?!)
  • Een notitieboekje voor al je geniale ideeën
  • Een aantal leuke kaarten om naar je ondernemersvrienden te sturen

De tastbare toolkit is (naast het inzetten van onze eigen formule) echt de onderscheidende factor van het online programma. En daar zijn we best een beetje trots op!

Wil je meer weten over Een sterk merk met social branding? Klik dan hier! Ben je benieuwd of het online programma bij jou aansluit? Twijfel je en wil je graag nog even met ons sparren? Laat het ons gerust weten, we denken graag met je mee! Mail ons, chat ons op Facebook of stuur ons een DM op Instagram.

Tekst: The Social Brand
Illustratie: Lotte Gielen

Manon
Co-owner @ The Social Brand. Helpt ondernemers aan meer business via social media.

Vers van de pers: social mag.#6

X