werkplekken

5x onze favo werkplekken in Amsterdam

Thuiswerken: we hebben er als ondernemers vaak een haat-liefde verhouding mee. Heerlijk om in je pyjama te kunnen werken en ondertussen een wasje te draaien, maar afleiding ligt al snel op de loer. Omdat wij tijdelijk kantoorloos zijn besloten we een werkplekken-bucketlist voor onszelf te maken en elke week één of twee nieuwe plekken uit te proberen. Onze conclusie? Veeeeel te veel leuke werkplekken in Amsterdam! Maar zoals Henny Huisman al zei: er kan er maar één de winnaar zijn. Wij gaan er veilig tussenin zitten en delen vandaag onze top 5.

werkplekken

Natuurlijk werken wij net als elke Amsterdammer minimaal één keer per week in een vestiging van de Coffee Company, maar die kennen we inmiddels wel. Daarom vind je in onze top 5 de werkplekken die íets minder voor de hand liggen. En als grote koffieliefhebbers hebben we natuurlijk alleen werkplekken uitgekozen waar de koffie ook lekker is 😉 Komtie:

#1 Hotel Casa

Eén van onze nieuwe favo werkplekken is toch wel Hotel Casa. Dit hotel in Amsterdam Oost heeft kort geleden een hele make-over ondergaan en heeft een hele fijne, lichte sfeer. Er is genoeg ruimte, je vindt er allerlei hoekjes waar je lekker kunt gaan zitten werken, de wifi is snel en de koffie heerlijk. Aanradertje!

#2 Hotel Jakarta

Als je van groen houdt moet je écht een keer een bezoekje brengen aan Hotel Jakarta op het puntje van Java-eiland. In dit duurzame hotel hangt een heerlijk tropisch sfeertje, de ruimte is heel licht en je hebt uitzicht op een groene oase waar je u tegen zegt. Het restaurant leent zicht perfect voor een werk-afspraak, maar er zit aan de achterzijde ook nog een iets toegankelijker werkplekje (bakkerij Westers). Hier is de koffie niet zo lekker als in het restaurant, maar het uitzicht maakt een hoop goed 😉

#3 Hotel Arena

Het derde hotel al in dit lijstje! Misschien houden wij gewoon van de sfeer die hotels met zich meebrengen. Daarnaast heb je ook altijd iets meer ruimte in een hotel waardoor je niet het gevoel hebt dat je snel plaats moet maken voor anderen die graag een tafeltje willen. Anyway, Hotel Arena: ook een heerlijke plek om te werken. Het hotel ligt aan het Oosterpark waardoor je uitzicht hebt op groen, er is genoeg ruimte, het interieur is knus en stijlvol (voor ons ook altijd een belangrijke factor) en – jawel – de koffie is goed!

#4 Lotti’s Bar

Eén van onze favoriete plekjes om af te spreken met klanten en samenwerkingen: Lotti’s Bar in The Hoxton. In dit café in hartje Amsterdam hangt een super relaxte en huiselijke sfeer. Je kunt er plaatsnemen op één van de knusse zitjes beneden of een trap naar boven voor iets meer rust. Ruimte genoeg als je hier doordeweeks komt. Laptop op schoot, koffietje erbij en je bent de hele dag zoet. Trouwens ook een aanrader om op zondagmiddag te komen, zonder laptop en mét vrienden.

#5 Anne & Max Zeeburg

Misschien niet zo’n mega bijzondere plek, maar wel een hele fijne! In deze vestiging van Anne & Max kun je namelijk heel goed werken. Er is veel ruimte omdat je niet alleen beneden maar ook boven kunt zitten, de koffie (en scones!) zijn errrug goed en je kunt er betaalbaar lunchen. Met lekker weer zit je zelfs buiten heerlijk met uitzicht over het water. Tip: vraag een spaarkaartje voor een gratis koffie, die heb je zó vol!

Zo. Dat waren ze! Onze favo werkplekken van dit moment. We gaan ondertussen gewoon lekker verder met het uittesten van de werkplekken op onze werkplek-bucketlist van Amsterdam, dus wie weet wordt dit lijstje binnenkort weer aangevuld. Stay tuned!

Manon van Vliet
Manon is mede-eigenaar van The Social Brand en helpt bedrijven online zichtbaar worden én blijven.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy