Artjanna Harkhoe

Zichtbaarheidsexpert Artjanna Harkhoe over de kracht van podcasten

Zichtbaarheidsexpert Artjanna Harkhoe (32) van Artjanna Stories helpt ondernemende vrouwen om vanuit hun ware kern zichtbaar te worden als persoon én als bedrijf. Door een jaar lang consistent te podcasten wist Artjanna haar zichtbaarheid zodanig te vergroten dat ze haar baan in loondienst kon opzeggen om volledig voor haar coachingspraktijk te gaan. Je leest hier haar hele verhaal.

Artjanna Harkhoe

Je bent zichtbaarheidsexpert, hoe ben je zelf zichtbaar geworden bij je doelgroep? 

“Na de middelbare school heb ik mijn HBO-diploma in bedrijfseconomie behaald en daarna heb ik mijn kennis verbreed en verdiept. Dat deed ik via verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van consultancy, informatietechnologie en NLP. Ik vind het ontzettend belangrijk om te blijven leren. Voordat ik aan de slag ging als zelfstandige zichtbaarheidsexpert, heb ik vijf jaren samen met mijn man Jaap een bedrijf in netwerkmarketing gerund. In die tijd was ik al bezig met het coachen van mensen. Ik hielp hen op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling waarmee ze ook gelijktijdig konden werken aan een extra inkomen. Ik deed dit allemaal naast mijn reguliere baan.

Op een bepaald punt ontdekte ik dat er meer was en dat ik meer wilde doen dan alleen voor een baas werken. Mijn hart lag en ligt nog steeds bij het coachen van vrouwen die next level willen gaan met  hun onderneming. In december 2018 voegde ik de daad bij het woord: ik ging mij volledig toeleggen op mijn bedrijf. Ik vind het zelf heel gaaf om iets voor mijzelf op te zetten. In een half jaar tijd was mijn coaching praktijk winstgevend waardoor ik mijn baan in loondienst kon opzeggen. De vrijheid die dat geeft ervaar ik als een fantastisch gevoel.”

Een onderdeel van je zichtbaarheid is je podcast, de succesverhalen podcast. Waarom een podcast? 

“Mijn podcast avontuur is ontstaan vanuit het bloggen. Ik blogde over mijn inzichten, in het begin was dit een stukje verwerking uit het verleden. Toen ik het podcasten ontdekte zag ik dat dit mij veel makkelijker afging. Ik ben technisch onderlegd en vind het heel tof om te praten.”

Wat is het concept van de Succesverhalen Podcast? 

“Ik heb ervoor gekozen om in de podcast mijn eigen journey te delen en ondernemers te interviewen over hun journey. Ik ben heel nieuwsgierig en hou ontzettend van vragen stellen. Dit zorgt ervoor dat ik keer op keer ontzettend veel leer.”

Artjanna Harkhoe

Wat is voor jou de meest bijzondere podcast-aflevering geweest?

“De podcast met Eelco de Boer is mijn meest bijzondere podcast geweest. Dit was live on stage bij hem op het seminar. Ik vond dit een van de mooiste interviews door de hele belevenis erom heen.”

Heb je 5 tips die essentieel zijn voor het opnemen van een podcast?

1.    Voor het opnemen van je podcast: 
– Bouw een eigen brand op
– Werk aan een krachtige fundering van je bedrijf

2.    Deel wekelijks content over het onderwerp voordat je start met je podcast

3.    Voor je gaat lanceren:
– Neem 3 podcasten voor jezelf op
– Vraag aan jezelf vond je het leuk om te doen? 
– Zou je dit wekelijks kunnen doen? 

4.    Begin met opnemen van de podcast met je mobiele telefoon

5.    Kiezen van het onderwerp voor de podcast:
– Verdien je er nu geld mee of ga je er in de toekomst geld mee verdienen?
Als het antwoord ja is, dan kun je ermee starten. Als het een hobby is, dan zou ik zeggen doe het niet. 

Wie zou je dolgraag in je podcast willen interviewen?

“Ik geloof dat iedere gast speciaal en uniek is. En dit gaat bij mij ten verre van het bereik dat de ander heeft. Wat ik elke keer ontzettend tof vind, is de echte verbinding op te zoeken in het uur dat ik met de ander heb. Om wat lagen dieper te gaan dan in een normaal gesprek.

De mensen die op mijn pad kwamen heb ik geïnterviewd en ik volg elke keer mijn gevoel. Dat wil ik dit jaar ook weer doen en ik laat me graag verrassen door het universum. Dat heeft vaak veel meer in petto voor mij dan ik me kan voorstellen.”

Wat heeft het consistent delen van een podcast jou opgeleverd als ondernemer? 

“Doordat ik consistent een jaar lang ben gaan podcasten heb ik mijn zichtbaarheid vergroot. Ik heb hierdoor mijn baan kunnen opzeggen en een winstgevend bedrijf opgezet. Maandelijks luisteren er duizenden mensen naar de podcast-show en ik ben hier ontzettend dankbaar voor.  Nu leer ik andere ondernemers in mijn online podcast programma hoe zij zorgen voor meer zichtbaarheid.”

Wil je meer zien (en vooral: horen!) van Artjanna? Klik hier om haar podcast beluisteren, neem een kijkje op Artjanna’s Facebook of Instagram account of connect met haar op LinkedIn.

Manon van Vliet
Manon is mede-eigenaar van The Social Brand en helpt bedrijven online zichtbaar worden én blijven.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy