ambassadeurs

Treat your tribe! Geef jouw ambassadeurs iets extra’s

Je kent ze vast wel: terugkerende klanten, trouwe fans of volgers die altijd geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf. Ze kopen als eerste jouw nieuwe producten, reageren altijd onder je posts op social media en vertellen anderen over jou. Beter kun je het niet treffen. Maar doe je ook weleens iets terug voor de ambassadeurs van jouw bedrijf?

ambassadeurs

Geef terug

Doe jij weleens iets terug voor je trouwe fans?
Voor de klanten die terugkeren?
Of voor volgers die vaak reageren en interesse tonen in jouw bedrijf?

Al deze mensen zijn de ambassadeurs van jouw merk. En deze moet je warm houden, want zij zorgen ervoor dat je bedrijf groeit en bloeit! Jouw ambassadeurs vertellen aan hun vrienden, kennissen en publiek over jou en je bedrijf. Dat is dus eigenlijk gratis reclame. En niet zomaar reclame, want tot op de dag van vandaag werkt mond-tot-mond reclame nog steeds het allerbeste. Ga maar eens na. Als jij iets aangeraden krijgt van iemand die je kent zul je het veel sneller vertrouwen en overwegen om óók in de dienst of het product te investeren.

Extra aandacht

Daarom zijn jouw ambassadeurs ontzettend belangrijk voor je bedrijf. Waardeer deze groep en geef ze altijd een beetje extra aandacht. Op deze manier hou je die warme doelgroep ook écht warm.

Een voorbeeld: wij doen dat zelf door deelnemers van onze online cursussen toe te voegen aan onze ‘Beste Vrienden’ op Instagram. Dit is een functie waarin je andere (of extra) content naar een speciale groep kunt sturen. Wij delen hierin wekelijks extra tips en advies op gebied van social media & branding. Zo geven we dus iets terug! We delen extra waarde.

Wil je weten of je bij onze ‘Beste Vrienden’ groep zit, dan zie je een groen randje om onze Stories.
We zijn op dit moment bezig om zoveel mogelijk mensen deze week toe te voegen aan de lijst, maar kunnen niet beloven dat je er vandaag al tussen staat. Geen Instagram? Dan kunnen we je ook niet toevoegen.

ambassadeurs

Treat your tribe

Wil jij ook iets extra’s doen voor de ambassadeurs van je bedrijf?
We helpen je op weg met een paar leuke ideeën:

  • Geef ze een VIP-treatment en breng ze altijd als eerste op de hoogte van ontwikkelingen of nieuwe diensten & producten binnen je bedrijf
  • Stuur een persoonlijk kaartje om te bedanken / motiveren / inspireren
  • Start een online community waarin je extra waarde deelt en je ambassadeurs écht iets aan hebben
  • Stuur een e-book of een gratis video-training om ze verder te helpen in een moeilijke tijd (bijvoorbeeld deze corona-crisis) of bijvoorbeeld aan het begin van een nieuw jaar
  • Stuur aan het einde van een jaar een leuk geschenk, of organiseer een klein event / etentje om het jaar af te sluiten met je trouwe fans (als dat weer kan tenminste 😉

En iets dat je ALTIJD kunt doen: laat weten dat jouw ambassadeurs speciaal voor je zijn. Laat het ze voelen!

Manon van Vliet
Manon is mede-eigenaar van The Social Brand en helpt bedrijven online zichtbaar worden én blijven.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy