multi-passionate

Multi-passionate ondernemer Merle Mudde over multi-focus

Ze runt 3 bedrijven, is genomineerd door TedXAmsterdam Women voor de Startup Award én Zakenwonder voor de VIVA400, schrijft momenteel 2 boeken en spreekt daarnaast ook nog op events. En dat allemaal in slechts 16 uur per week. Hoe Merle Mudde het allemaal voor elkaar krijgt? Wij vroegen de enthousiaste multi-passionate ondernemer naar haar geheim.

merle mudde

Kun je wat meer vertellen over de verschillende bedrijven die je runt?

Holland Homestay – “Met Holland Homestay zijn we de verbindende schakel tussen verhuurders en internationale studenten die graag in Nederland een kamer willen huren. Ons concept is zo ingericht dat mensen die een kamer in huis over houden, deze kamer met onze hulp, kunnen verhuren aan internationale studenten die graag in deze kamer verblijven tijdens hun tijd in Nederland. Op die manier hebben we een dubbele win-win situatie gecreëerd waarbij verhuurders een extra manier van inkomsten hebben en de lege kamer in hun huis opvullen. Aan de andere kant hebben studenten een stabiele basis en een manier om de Nederlandse cultuur in vol ornaat te beleven.”

Interieur stylist voor (jacht)boten – “Mijn man Bart is oprichter van het bedrijf Wijk Yacht Creation. Als interieur stylist ben ik verantwoordelijk voor het inrichten en afstylen van deze boten, zodat de boten een levendige inrichting krijgen – voor de optimale beleving van de eigenaren. We doen vanuit Wijk Yacht Creation projecten voor landen over de hele wereld, waaronder miljoenenprojecten uit China.”

Coach voor multi-passionate ondernemers – “Toen andere ondernemers het succes van mijn meerdere bedrijven zagen, werd mij steeds vaker gevraagd of ik deze ondernemers wilde coachen. Vervolgens groeide dat in twee jaar tijd uit naar mijn huidige coachbusiness, waar ik wekelijks met veel plezier en enthousiasme ondernemers begeleid bij het upgraden van hun business en lifestyle.”

Female flow foundation – non profit organisatie – “Onlangs heb ik de non-profit ‘Female Flow Foundation’ opgericht: een stichting die lezingen en colleges verzorgd met een nieuw gedachtegoed rondom timemanagement en productiviteit voor vrouwen.”

Wat is de verbindende factor tussen je bedrijven?

“Mensen en energie! Het klinkt als een gigantisch cliché – maar het leven is écht te kort om niet te doen waar je blij van wordt. Ik krijg energie van deze bedrijven. Voor Holland Homestay is dat een fijne thuissituatie voor buitenlandse studenten creëren. Die match die ik dan doe is echt op basis van een gevoel, dat ik weet wie ik aan wie moet koppelen. Voor het interieur stylen weet ik dat een mooi of fijn interieur kan bijdragen aan een fijne sfeer en dus energie. Ik voel dat ook helemaal aan wat de klant vindt. Voor mijn ondernemers die ik coach wil ik hun leren hoe ze hun tijd het beste kunnen indelen en kunnen groeien naar hun next level. Hierbij is niet tijd het belangrijkste uitgangspunt, maar energie. Ik vraag ze dan ook; waar krijg je energie van?” 

“Ik word vaak gek aangekeken als ik over mijn vele bedrijven en activiteiten spreek, maar door de slimme en creatieve werkwijze en de manier waarop ik mijn bedrijven structureer, ben ik samen met mijn man fulltime beschikbaar voor ons zoontje Floris van 1,5 jaar.”

Merle Mudde

Was het je intentie om meerdere bedrijven te runnen?

“Niet mijn intentie, het is gewoon zo gegroeid. Ik denk dat ik ergens het voorbeeld heb meekregen met de paplepel. Mijn ouders waren altijd al multi-passionate ondernemers met eigen bedrijven, passie projecten, exposities, een eigen magazine en een eigen boek. Dat heb ik vroeger meegekregen. Ook hadden we vroeger een speelkamer waar ik allerlei bedrijfjes aan het runnen was, van een supermarkt, tot een bedrijfje met typmachine, tot een ziekenhuis met knuffels. Ik deed dat dan samen met mijn zusje.”

Wat betekent ‘multi-passionate’ en kun je 3 tips delen met onze lezers voor het vinden van die focus?

“Multi-passionate betekent dat je niet hoeft te kiezen voor één passie, maar je juist alles naast elkaar kunt doen. En nog beter dat je alles tegelijkertijd kunt boosten naar het volgende niveau met de juiste strategie. Dat is een methode, en tegelijkertijd ook maatwerk.

  1. Werk met de pomodoro techniek. Zet de timer op 25 min, zet een doel, en go! Na 25 min heb je even pauze. Dit doe je voor 4 a 5 taken per dag. 
  2. Creëer extra tijd door tijd te nemen om te plannen, te overviewen, afstand te nemen van je business en kijken of je nog on track zit. Dit doe ik elke zondagavond. 
  3. Zie niet alles als full time jobs, maar geef alle passies de ruimte binnen je maandplanning. Bijvoorbeeld door een paar uur aan een passie te werken, kan deze energie al gaan stromen.”

Je werkt met Trello om meerdere bedrijven te organiseren en je productiviteit te bevorderen. Waarom Trello?

“Trello is een productiviteitstool waarin ik een eigen systeem heb gebouwd. Het is een extern hoofd voor mij geworden waarin alles een plekje heeft. Alle ideeën, plannen, doelen, taken kan ik hier in kwijt!”

Heb je een schema, ochtendritueel of systeem waardoor je zoveel mogelijk uit je dag haalt?

“De Miracle Morning is voor mij de beste manier om mijn dag te beginnen. Je doet dan 6 dingen voor 8 uur ‘s ochtends: mediteren, affirmations, visualiseren, lezen, bewegen en schrijven. Hiermee zet ik de intentie van de dag. Ik zou iedereen aanraden dit boek te lezen.”

Grootste inspiratiebron voor jou als ondernemer?

“Tony Robbins, omdat hij echt ergens op uit is wat groter is dan hemzelf; zoveel mogelijk mensen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden, blokkades te doorbreken en om je droomleven te gaan leven!”

Waar sta jij over 2 jaar?

“Dan hoop ik duizenden mensen geïnspireerd te hebben door middel van vaak spreken op podia en heb ik twee boeken uitgegeven, speciaal voor de multi passionates & vrouwelijke productiviteit in het bedrijfsleven.”

Meer weten over Merle en haar bedrijven? Bekijk haar website of volg Merle op Instagram.

Beeld: Iep Bergsma

Manon van Vliet
Manon is mede-eigenaar van The Social Brand en helpt bedrijven online zichtbaar worden én blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy