Hi, wij zijn
Anouk & Manon.

Als grafisch vormgever (Anouk) en stylist & copywriter (Manon) bleken wij een tijdje terug de perfecte match om als team andere ondernemers te helpen met hun online identiteit.

We hebben al heel wat ondernemers geholpen bij het opbouwen van een sterke social media strategie, creëeren van unieke content en inrichten van social media kanalen.  

Ondernemen, anderen helpen, creatieve ideeën bedenken en deze direct uitvoeren zit in onze genen. Met een ondernemende moeder en een vader die al zijn hele leven docent is, kon dat ook niet missen!

We houden van aanpakken en implementeren onze ideeën direct. Door onze werkwijze en tips met jou te delen, helpen we jou aan een bloeiende online business.

Hi, ik ben Anouk
Founder met grafische skills

Mijn passie voor ondernemen ontstond in het laatste jaar van mijn studie Advertising op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar word je opgeleid om als Art-director bij de grote reclamebureaus aan de slag te gaan. Werken voor de grote multinationals trok mij niet, ik voelde me meer aangetrokken tot de kleine ondernemer met een mooi en uniek verhaal. 

Ik volgde mijn hart en startte mijn eerste bedrijf tijdens het afstuderen. De verhalen van ondernemers zette ik om naar concrete en doeltreffende brandstrategieën. Na een aantal jaar als grafisch ontwerper en branding specialist te hebben gewerkt voor kleinere bedrijven ontdekte ik dat veel ondernemers het lastig en eng vinden om hun identiteit en verhaal online te delen.

Om niet alleen het merk neer te zetten, maar de ondernemer ook te blijven ondersteunen op social media en zo online zichtbaar te worden startte ik in september 2017 The Social Brand.

En dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe: ondernemers adviseren over de inzet van social branding. Als founder van The Social Brand geef ik wekelijks workshops en presentaties over het zakelijk inzetten van social media. Dit doe ik altijd in lijn met mijn kernwaardes: creativiteit, authenticiteit en eenvoud.

Hi, ik ben Manon
Co-owner met copy skills

Mijn ondernemersverhaal begon nét even anders. Tijdens mijn opleiding interieurarchitectuur op de KABK ontdekte ik dat ik veel meer voelde voor interieurstyling. Vier jaar later verliet ik Academie Artemis in Amsterdam met een diploma Allround Styling & Vormgeving op zak.

Mijn liefde voor creatief schrijven ontdekte ik bij mijn eerste baan als copywriter bij de Bijenkorf. Al snel daarna begon ik als Online Editor bij interieurplatform Westwing waar ik ruim 2 jaar mocht schrijven over designstoelen, de nieuwste trends en nog veel meer.

Tijdens het laatste half jaar legde Anouk steeds vaker copy-klusjes vanuit The Social Brand bij mij neer. Die klusjes werden steeds grotere opdrachten en de uurtjes werden dagen. Na het samenwerken aan social mag. #2 wisten we het zeker: we moeten onze krachten bundelen. Mijn antwoord op de vraag of ik partner van The Social Brand wilde worden was natuurlijk: yes, let’s do it!

Waar Anouk juist veel op de voorgrond aanwezig is in gesprekken met klanten en het geven van workshops, focus ik mij vooral op het creëren van content en hou ik me bezig met marketing.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Bekijk ons aanbod

Publicaties | Nominaties

VIVA400 | 2019 | Zakenwonders 

BOSSY magazine 2019 | FW19/20 ISSUE

Wil + ThePeople | 2019 |  Magazine

OVAnl | 2019 | Instagram Marketing interview