Twee creatieve zussen met een grote liefde voor online en merken met een mooie missie.

Als art-director (Anouk – links) en stylist & editor (Manon – rechts) bleken wij in 2018 de perfecte match om als team bedrijven te helpen met hun online identiteit. We hebben inmiddels al heel wat bedrijven geholpen bij het opbouwen van een krachtige online branding, een onderscheidende social media strategie en het maken van creatieve content.

Onze passie ligt bij merken en producten waar niet alleen het bedrijf, maar ook de wereld een stukje beter van wordt. Wij geloven in een wereld waar impact en winst hand in hand gaan. Daarom helpen wij productmerken met een duurzame missie impact maken met een krachtige online branding.

Naast dat wij ‘changemakers’ helpen bij het in de markt zetten van hun merk brengen wij ook twee keer per jaar een magazine uit en organiseren wij één keer per jaar het Business Class ondernemersevent (#BCE).

Let's connect - Anouk Let's connect - Manon

Mijn passie voor ondernemen ontstond in het laatste jaar van mijn studie Advertising op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar word je opgeleid om als Art-director bij de grote reclamebureaus aan de slag te gaan. Werken voor de grote multinationals trok mij niet, ik voelde me meer aangetrokken tot midden- en kleine bedrijven met een mooi en uniek verhaal. 

Ik volgde mijn hart en startte mijn eerste bedrijf tijdens het afstuderen. De verhalen van ondernemers zette ik om naar concrete en doeltreffende brandstrategieën. Na een aantal jaar als grafisch ontwerper en branding specialist te hebben gewerkt voor kleinere bedrijven ontdekte ik dat veel ondernemers het lastig en eng vinden om hun identiteit en verhaal online te delen.

Om niet alleen het merk neer te zetten, maar de ondernemer ook te blijven ondersteunen op social media en zo online zichtbaar te worden startte ik in september 2017 The Social Brand.

En dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe: bedrijven helpen om hun kop boven het online maaiveld uit te laten steken.

  • Grafisch ontwerp
  • Brand strategie
  • Content Creator
Anouk op LinkedIn

Mijn ondernemersverhaal begon nét even anders. Tijdens mijn opleiding interieurarchitectuur op de KABK ontdekte ik dat ik veel meer voelde voor interieurstyling. Vier jaar later verliet ik Academie Artemis in Amsterdam met een diploma Allround Styling & Vormgeving op zak.

Mijn liefde voor creatief schrijven ontdekte ik bij mijn eerste baan als copywriter bij de Bijenkorf. Al snel daarna begon ik als Online Editor bij interieurplatform Westwing waar ik ruim 2 jaar mocht schrijven over designstoelen, de nieuwste trends en nog veel meer.

Tijdens het laatste half jaar legde Anouk steeds vaker copy-klusjes vanuit The Social Brand bij mij neer. Die klusjes werden steeds grotere opdrachten en de uurtjes werden dagen. Na het samenwerken aan social mag. #2 wisten we het zeker: we moeten onze krachten bundelen. Mijn antwoord op de vraag of ik partner van The Social Brand wilde worden was natuurlijk: yes, let’s do it!

Waar Anouk juist veel op de voorgrond aanwezig is in gesprekken met klanten, focus ik mij vooral op het creëren van content, planningen & (e-mail)marketing.

  • Copywriting
  • Funnels & Online marketing
  • Content Creator
  • Styling
Manon op LinkedIn

Samen impact maken?

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen en hoe we kunnen samenwerken? Laten we een afspraak inplannen.

Boek afspraak met Anouk

Vragen?

Heb je een vraag? Leg je vraag aan ons voor en we nemen snel contact met je op.

Contact

hi@thesocialbrand.nl

020 21 01 901